Atenție Acest site utilizeaza Cookies.
Acceptand cookie-urile, veti putea naviga in cele mai bune conditii.

Termeni şi condiţii

Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul Sophia-romania.ro implică acceptarea Condiţiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea în bune condiţii a site-ului, se recomandă citirea cu atenţie a Condiţiilor de utilizare.

Site-ul Sophia-romania.ro este proprietatea Societatii Comerciale SOPHIA 2004 SRL. Ne rezervăm dreptul de a face modificări ale acestor Condiţii de Utilizare precum şi orice modificări site-ului Sophia-romania.ro fără o notificare prealabilă. Accesând pagina Condiţii de utilizare, puteţi citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.

Site-ul Sophia-romania.ro este găzduit de serverele societatii comerciale SOPHIA 2004 SRL nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul sophia-romania.ro, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor în cauză. Sunteți de acord că furnizarea serviciilor sau a produselor prezentate pe Sophia-romania.ro să înceapă imediat după îndeplinirea tuturor formalităţilor de înregistrare cerute. Informaţiile furnizate trebuie să fie corecte. Optând pentru înregistrare, vă obligaţi să ne furnizaţi corect numele, adresa şi alte informaţii utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informaţii, accesaţi meniul "Contul meu". Prin accesarea contului şi utilizarea parolei personale sunteţi responsabil pentru toate acţiunile care decurg din folosirea acestora. Sophia-romania.ro nu poate fi facută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenţei utilizatorului privind securitatea şi confidenţialitatea contului şi parolei sale.

Protectia datelor cu caracter personal este reglementata în România de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

S.C. SOPHIA 2004 SRL este operator de date cu caracter personal înregistrat în registrul de evidenţă al ANSPDCP cu nr. 31224. S.C. SOPHIA 2004 SRL respectă caracterul privat şi securitatea prelucrării datelor cu caracter personal ale fiecărei persoane care vizitează acest site în vederea efectuării de cumpărături on-line.

În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, S.C. SOPHIA 2004 SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate mai jos, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră.

În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 677/2001, persoanele înregistrate, în calitate de persoane vizate, au următoarele drepturi:

 • dreptul la informare (art.12)
 • dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13);
 • dreptul de intervenţie asupra datelor cu caracter personal (art.14);
 • dreptul de opoziţie (art.15);
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17);
 • dreptul de a se adresa justiţiei (art.18).

Comunicarea Electronică

Prin accesarea site-ului Sophia-romania.ro, folosirea, vizitarea, cumpărarea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate echipei Sophia clientul consimte automat la dezvoltarea unei comunicări electronice cu aceasta. Comunicarea între cele două părţi (client şi societate) se realizează în mod electronic, considerându-se astfel că utilizatorul consimte primirea notificărilor de la Sophia-romania.ro în modalitate electronică, incluzând şi comunicări prin e-mail sau prin anunţuri pe site. Comunicarea electronică poate fi completată, dupa caz, de cea tradiţională.

Prin finalizarea comenzii utilizatorul este de acord ca documentele ce însoţesc fiecare comandă (factura, certificate de garanţie, desfăşurătorul comenzii şi modul de calcul, etc ) sunt transmise automat şi exclusiv, în momentul expedierii comenzii, pe cale electronică pe adresa de email folosită la crearea contului şi în contul de utilizator al clientului de pe Sophia-romania.ro. În cazul în care se doreşte ca documentele să fie trimise şi în colet, se va menţiona acest lucru la secţiunea "Adaugă comentarii" când se plasează comanda.

LISTA tehnicilor de comunicaţie la distanţă conform Anexei din Ordonanţa nr.130 din 31 august 2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă

 1. imprimat neadresat;
 2. imprimat adresat;
 3. scrisoare tipizată;
 4. publicitate tipărita cu bon de comandă;
 5. catalog;
 6. telefon cu intervenţie umană;
 7. telefon fără intervenţie umană (automat de apel, audiotext);
 8. radio;
 9. videofon (telefon cu imagine);
 10. videotext (microordinator, ecran Tv cu tastatură sau ecran tactil);
 11. poştă electronică (e-mail);
 12. telecopiator (fax);
 13. televiziune (teleshopping).

Drepturile de autor (Copyright)

Intregul continut al site-ului Sophia-romania.ro, incluzând texte, imagini, grafice, butoane, elemente de grafica web, scripturi şi orice alte date, este proprietatea S.C. SOPHIA 2004 SRL sau a furnizorilor săii şi este protejat conform Legii drepturilor de autor şi legilor privind dreptul de proprietate intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul scris a oricaror elemente de pe Sophia-romania.ro, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legilor în vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteţi folosi adresa de mail: [email protected]

Accesarea site-ului

S.C. SOPHIA 2004 SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site şi nu ii confera dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor societăţii fără acordul scris al acesteia.

Alte informaţii

Cei care vizitează site-ul pot face comentarii sau orice alte comunicări, pot să transmită sugestii, idei, întrebări sau alte informaţii, atâta timp cât conţinutul acestora nu este ilegal, obscen, ameninţător, defăimator, nu tulbură în nici un fel viaţa privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conţine viruşi, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lanţ, mail-uri în masă sau orice altăă formă de spam. Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice sau în numele oricărei alte entitaţi vor fi sancţionate în conformitate cu legile în vigoare. În cazul trimiterii unor materiale/documente, se consideră că utilizatorul conferă societăţii SOPHIA 2004 SRL dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil şi retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum şi dreptul de a distribui, de a prezenta aceste conţinuturi oriunde în lume, prin orice mijloc.

Responsabilităţi privind produsele

S.C. SOPHIA 2004 SRL nu garantează că descrierea produselor sau orice alt conţinut al site-ului este lipsit de erori sau că este complet. SOPHIA 2004 SRL nu îşi asumă responsabilitatea şi nu poate fi făcută responsabilă pentru orice pagube apărute prin folosirea în orice fel a produselor achiziţionate prin intermediul acestui site, produse pentru care S.C. SOPHIA 2004 SRL nu oferă nici o garanţie, expresă sau implicită, nu garantează şi nici nu va putea fi considerată responsabilă în cazul în care produsele achiziţionate nu corespund scopului pentru care au fost achiziţionate; produsele se pot returna fără a invoca un motiv anume, pentru mai multe detalii vizitaţi secţiunea « Informaţii returnare»

De asemenea, S.C. SOPHIA 2004 SRL nu răspunde pentru funcţionarea site-ului, informaţiile, conţinutul, materialele sau produsele de pe site. Calitatea produselor comercializate prin Sophia-romania.ro cade exclusiv în sarcina producătorilor sau după caz a importatorilor. S.C. SOPHIA 2004 SRL nu va putea fi făcută responsabilă în cazul oricaror neconcordanţe sau lipsuri în ceea ce priveşte produsele, calitatea acestora sau orice alte aspecte privind aceste produse. Orice reclamaţie va fi adusă la cunoştinţa S.C. SOPHIA 2004 SRL în maximum 10 zile de la recepţionarea produselor.

În cazul în care preţurile sau alte detalii despre produsele comercializate sunt afişate greşit datorită unor erori tehnice de procesare a informaţiilor, Sophia-romania.ro îşi rezervă dreptul de a nu onora comenzile pentru produsul(e) respectiv(e) şi de a anunţa clientul în cel mai scurt timp posibil despre eroarea survenită prin orice mijloc de comunicare.

Limitări ale responsabilităţii

Site-ul Sophia-romania.ro şi materialele aferente sunt oferite aşa cum sunt şi atat timp cât sunt disponibile.

Societatea SOPHIA 2004 SRL nu va fi făcută responsabilă şi nici nu garantează expres sau implicit, în nici un fel, pentru funcţionarea/funcţionalitatea site-ului, informaţiile sau conţinutul site-ului, materialele sau produsele de pe site.

S.C. SOPHIA 2004 SRL. nu va fi facută responsabilă pentru orice pagube, de orice fel, incluzând, dar nu limitativ, orice daune directe, indirecte, incidentale, speciale, punitive, de consecinţă sau alte daune (incluzând fără limitări pierderi de profituri, de venituri sau pierderi economice similare), indiferent dacă se produc prin contract, ca urmare a unui prejudiciu sau alt mod, daune care pot apărea ca urmare a utilizării sau a imposibilităţii de a utiliza materialele disponibile în acest site sau în orice website legat, chiar dacă suntem avizaţi de o astfel de posibilitate, nici faţă de orice cerere a unei terţe părţi.

Litigii

Prin folosirea,vizualizarea sau cumpărarea produselor site-ului, utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna Condiţiile şi Termenii de utilizare de mai sus şi orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator şi S.C. SOPHIA 2004 SRL. În cazul unor eventuale conflicte între S.C. SOPHIA 2004 SRL şi clienţii săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă.

Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluţionat în instanţă, în conformitate cu legile române în vigoare.

Declinarea responsabilităţtilor

Imaginile prezentate pe site, sunt cu titlu de exemplu, produsele livrate putând diferi de imagini în orice mod, în ceea ce priveşte culoarea, aspectul, textura materialului, etc. Nu suntem răspunzători pentru posibilele diferentţ de culoare între cea de pe monitorul dvs. şi cea a produsului în sine.

Singura obligaţie a S.C. SOPHIA 2004 SRL, faţă de orice client, în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare, este rambursarea sumelor încasate de societate de la clientul respectiv. Produsele comandate pot fi returnate în termen de 10 zile de la data primirii. Acestea trebuie să fie returnate în ambalajul original şi în aceleaşi condiţii în care au fost livrate. În caz contrar, S.C. SOPHIA 2004 SRL îşi rezervă dreptul de refuza returnarea. În cazul acceptării returului, S.C. SOPHIA 2004 SR se obligă să returneze contravaloarea produselor returnate în termen de 30 zile sau orice alt produs dorit la schimb. După caz, cheltuielile de expediţie vor fi suportate de către client sau comerciant.

S.C. SOPHIA 2004 SRL are dreptul de a nu livra parţial sau integral o anumită comandă, în cazul în care anumite produse nu mai sunt disponibile. Dacă plata se face în avans, clientul va avea dreptul de a primi înapoi banii plătiţi pentru produsul respectiv. În toate cazurile în care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediată a sumelor încasate de S.C. SOPHIA 2004 SRL, dar nu şi alte despăgubiri.

Singura obligaţie a S.C. SOPHIA 2004 SRL faţă de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare a produselor cumpărate este valoarea sumelor încasate de a respectivul client.

S.C. SOPHIA 2004 SRL nu răspunde de eventualele defecţiuni/deficiente ale produselor cumpărate prin comandă pe site, şi nu poate fi trasă la răspundere în nici un fel; singura sa obligaţie este de a înapoia banii clientului dupa returnarea produsului defect.

S.C. SOPHIA 2004 SRL nu îşi asumă responsabilitatea pentru greşelile de tipărire sau afişare pe site în ceea ce priveşte preţurile sau alte date/detalii legate de produse, directe sau indirecte. În cazul în care preţurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afişate greşit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greşit în baza de date, S.C. SOPHIA 2004 SRL îşi alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs şi de a anunţa clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută, dacă livrarea nu s-a efectuat încă.

Denunţarea unilaterală

Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul ce rezultă din comanda în cel mult 10 zile de la data acceptării livrării. S.C. SOPHIA 2004 SRL se obligă să ramburseze sumele încasate de la acest consumator în maxim 30 de zile.

Politica preţurilor şi transportul produselor

Preţurile produselor sunt cele afişate pentru fiecare produs în parte. Toate preţurile includ TVA. Costul final al tranzacţiei va include valoarea produselor comandate şi valoarea transportului.

Plata se poate face prin oricare din modalităţile de plată acceptate. Ne rezervăm drepul de a schimba preţurile de vânzare ale produselor prezentate, atunci cand considerăm necesar.

Este posibil ca anumite produse să nu fie disponibile, deoarece între momentul plasării comenzii şi momentul procesării acesteia, stocul să se modifice. Dacă un produs comandat de dumneavoastră nu mai este pe stoc, vă vom anunţa imediat.

S.C. SOPHIA 2004 SRL va putea desfăşura orice campanie promoţională referitor la produsele afişate pe site, promoţii ale căror condiţii vor fi stabilite în întregime de către S.C. SOPHIA 2004 SRL.

Termeni de livrare

Comenzile sunt trimise prin firma de curierat rapid specializat şi ajung la client în aproximativ 24 de ore de la expediere. În condiţii speciale sau în cazuri excepţionale, societatea îşi asumă dreptul de a mări timpul de livrare.

Modalităţi de plată

Plata se poate face prin orice modalitate disponibilă acceptată de Sophia-romaina.ro.

Promoţii şi concursuri

S.C. SOPHIA 2004 SRL îşi stabilieşte singură regulamentele promoţiilor şi a concursurilor pe care le organizează. Data începerii şi terminării acestor promoţii este specificată pe site. Aceste regulamente sunt aduse la cunoştinţă eventualilor participanţi numai prin intermediul site-ului propriu.

Taxe suplimentare

Preţul final plătit de client este format din preţul produsului şi eventualele cheltuieli de expediţie şi împachetare care vor fi precizate.

Societatea nu percepe nici o taxă suplimentară clientului la cumpărarea produsului.

Pentru orice taxă percepută în plus ne puteţi contacta imediat.

Frauda

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului Sophia-romania.ro sau de a afecta performanţele serverului pe care ruleaza site-ul va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului Sophia-romania.ro şi va pune în mişcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au încercat acest fapt.

Dispoziţii finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsita nulă sau nevalidă, indiferent de cauza, aceasta clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu cumpărarea ăi lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecţiuni condiţiile şi termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeaşii cu un contract valabil încheiat.

Fiind de acord cu aceşti Termeni şi Condiţii clientul îşi asumă în totalitate drepturile şi obligaţiile ce decurg din cumpărarea din magazinul virtual Sophia-romania.ro.